Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Wanneer je graag een woning of ander vastgoed wilt kopen maar niet over voldoende financiële middelen beschikt, kan dat een ontmoedigende uitdaging lijken. Huurkoop is een optie die in dergelijke situaties vaak wordt overwogen. Bij huurkoop wordt er een overeenkomst gesloten waarbij de koper het vastgoed huurt met de optie om het later te kopen. Echter, er zijn ook alternatieven voor huurkopen. Hieronder bespreken we enkele van deze opties:

  1. Lease-optie: Dit is vergelijkbaar met huurkoop, maar met enige nuances. Bij een lease-optie huurt een koper het vastgoed voor een bepaalde periode met de mogelijkheid (maar niet de verplichting) om het later te kopen tegen vooraf bepaalde voorwaarden.
  2. Erfpacht: Hierbij blijft de grond in eigendom van de oorspronkelijke eigenaar, terwijl de opstal (het gebouw) wordt gekocht. De koper betaalt dan een periodieke vergoeding voor het gebruik van de grond.
  3. Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO): Dit is een vorm van samenwerking waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen woningbouwproject. Door krachten (en middelen) te bundelen, kan er vaak meer bereikt worden dan alleen.
  4. Delen van eigendom: Hierbij koop je een deel van de woning en huur je het resterende deel. In de loop van de tijd kun je meer van de woning ‘kopen’ en daarmee je eigendomspercentage verhogen. Immotokens biedt dit delen van eigendom aan met externe investeerders.
  5. Familiehypotheek: In sommige gevallen zijn familieleden bereid om een hypotheek te verstrekken. Hierbij kan vaak een flexibele rente en aflossingsregeling worden afgesproken.
  6. Crowdfunding: Hoewel het minder traditioneel is, gebruiken sommige mensen crowdfunding platforms om geld in te zamelen voor de aankoop van een woning. Uiteraard zijn er risico’s verbonden aan het lenen van grote sommen geld van het publiek.
  7. Antikraak wonen: Hoewel dit geen direct alternatief is voor kopen, kan antikraak wonen een tijdelijke, goedkope woonoplossing zijn. Hierbij bewoon je leegstaande panden om vandalisme en kraken te voorkomen. Dit geeft je meer tijd en ruimte om te sparen voor een eigen woning.
  8. Starterslening: In sommige gemeenten is het mogelijk om een starterslening te krijgen. Dit is een aanvullende lening bovenop de gewone hypotheek waarmee het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat je maximaal kunt lenen kan worden overbrugd.

Huurkopen of het delen van eigendom met investeerders blijfven een van de meest interessante opties. Ontdek hoe Immotokens jou kan helpen met het kopen van jouw woning. Ben je op zoek naar een interessante investering? Lees hier meer over investeren in huurkopen.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.