Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Als we het in de crypto-wereld hebben over zogenoemde ‘digital assets’ dan doelen we bijna altijd op 2 specifieke assets:

Veel media kanalen gebruiken deze termen door elkaar en lichten niet goed toe wat precies de verschillen zijn. Want alhoewel ze beiden gebruik maken van de blockchain (lees hier meer over blockchain en vastgoed) zitten er wel degelijk verschillen tussen crypto en tokens. In dit artikel gaan wij dieper in op de token betekenis en lichten wij toe wat de exacte verschillen zijn. Wil je meer hierover weten? Lees dan ook eens de andere artikelen op onze blog.

Waarom tokens en crypto zoveel op elkaar lijken

Crypto tokens en cryptomunten lijken heel erg op elkaar. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze gebruik maken van een specifieke blockchain protocol. Waar ETH de munt is van de Ethereum blockchain, heeft dit protocol ook bijvoorbeeld DAI meer een token.

In essentie zijn zowel crypto als tokens:

  • Beiden gedecentraliseerd
  • Beiden kunnen gebruikt worden om zowel waarde op te slaan als waarde te verhandelen met anderen.
  • Beiden maken gebruik van digitale handtekeningen om transacties goed te keuren.

Alhoewel er heel veel raakvlakken zijn kan er beargumenteerd worden dat dit voornamelijk komt vanwege de onderliggende technologie waar beiden gebruik van maken. Er zijn namelijk ook aanzienlijke verschillen:

Hoe tokens en crypto verschillen

Het grote verschil is dat een crypto munt een inherent onderdeel van een blockchain is, terwijl een crypto token juist gebruik maakt van het protocol door middel van slimme contracten. Er is geen centrale instantie die het gehele systeem controleert, het werkt dankzij vooraf opgestelde netwerkprotocollen.

In de praktijk merken we dit vooral in de toepassing van deze twee verschillende technologieën. Waar crypto vooral blijft haken bij verhandelbare munten kan men tokens ook koppelen aan daadwerkelijke objecten. Zo worden tokens vaak gebruik om het bezit van kunstwerken vast te leggen en te veranderen. De blockchain bewijst wie de huidige eigenaar is, en kan wanneer een transactie in beweging wordt gezet dit aanpassen. Lees hier meer over blockchain en vastgoed.

Wij bij Immotokens gebruiken het op een nieuwe maar bewezen manier: het gedeelde eigendom van vastgoed. Het beleggen in vastgoed is vaak prijzig en niet voor iedereen weggelegd. Maar door complexe regelgeving is het onmogelijk om via een traditioneel contract een huis te bezitten met 100 andere mensen. En hier komen onze vastgoedtokens bij kijken. Door de eigendommen van woningen vast te leggen kunnen wij een woning verdelen onder heel veel mensen. Die vervolgens dan naar ratio iedere maand uitbetaald krijgen van huuropbrengsten en uiteindelijk ook van de verkoop. Zelfs met een beperkt budget van slechts €50 kan iemand investeren in vastgoed.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.