Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in vastgoed is iets wat veel mensen willen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het relatief beperkte risico en de goede kans op het vergroten van je kapitaal. Belangrijk is dan alleen wel dat je voldoende geld ter beschikking hebt om deze vastgoedinvestering te doen. Lang niet iedereen heeft voldoende spaargeld om van niemand anders afhankelijk te zijn. Een veel meer voor de hand liggende optie is dan om gebruik te maken van vastgoedfinancieringen.

In dit artikel bespreken we de vastgoedfinancieringen van dit moment. We lopen de methodes langs waarvan je gebruik kunt maken om aan voldoende geld te komen. Zo ben je in staat om vrij snel van start te gaan aan de hand van deze informatie.

Top 5 vastgoedfinancieringen van nu

Gezien er meerdere opties zijn, lopen we deze allemaal even langs. Je gaat dan een mooi beeld krijgen van hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Uiteindelijk draait het er namelijk om dat je in jouw huidige situatie tot een oplossing komt. Een oplossing die je gebruik laat maken van de vele voordelen van een vastgoedinvestering. Laten we de top vastgoedfinancieringen één voor één bekijken:

#1: Bulletkrediet

Een bulletkrediet is in veel opzichten een interessante vorm van vastgoedfinanciering. Dit is namelijk een constructie waarbij je geld leent en maandelijkse alleen de rente hierover hoeft te betalen. Hierdoor is dit een hypothecaire lening met relatief lage maandlasten.

Daarbij moet je wel opletten dat je aan het einde van de looptermijn in één keer het geleende bedrag weer moet terugbetalen. Echter is dit geen probleem wanneer de vastgoedinvestering intussen een mooi bedrag heeft opgeleverd. Bovendien is er altijd nog de waarde van het pand waar je een beroep op kunt doen.

Heb je in jouw situatie dus behoefte aan een lening met lage maandlasten? En wil je niet in één keer een beroep te hoeven doen op je volledige kapitaal? Dan is een bulletkrediet een interessante optie om te overwegen. Hou wel rekening met een relatief hoge rentevoet.

#2: Lening met vaste rente

Een andere vorm van vastgoedfinanciering die je als optie hebt, is de lening met vaste rente. Je leent dan bijvoorbeeld een bepaald bedrag bij de bank, om een pand aan te kopen. Gezien een bank niet gratis en voor niets een lening met je aangaat, betaal je rente over het geleende bedrag. Bij een lening met vaste rente, staat de rente dus vast. Gedurende de looptijd van de lening is het niet mogelijk dat de rente hoger of lager wordt.

Bij een lening met vaste rente betaal je iedere maand hetzelfde bedrag. Dit bestaat voor een gedeelte uit aflossing en een gedeelte uit rente. De lening loopt totdat je het volledige leenbedrag + rentebedrag aan de bank hebt afgelost.

Een dergelijke lening zorgt voor vastigheid. Je hoeft niet bang te zijn dat de lening na verloop van tijd omhoog wordt bijgesteld. Aan de andere kant maak je ook geen gebruik van een potentiële renteverlaging. Je minimaliseert eventueel risico.

#3: Lening met variabele rente

Tegelijkertijd bestaat er ook de lening met variabele rente. Opnieuw is dit dus een manier om aan extra geld te komen voor een vastgoedinvestering. Het is een veelgebruikte vorm van vastgoedfinanciering. In tegenstelling tot een lening met vaste rente, varieert bij een lening met variabele rente wel de rentevoet. Gedurende de looptijd van de lening is het dan mogelijk dat de rente hoger of lager uitvalt.

Deze vorm van een lening is te zien als meer risicovol. Je weet van tevoren namelijk niet wat de rente gaat doen. Het is zomaar mogelijk dat deze ineens een stuk hoger uitvalt. Je bent dan meer geld kwijt aan je lening. De keerzijde is natuurlijk dat de rente lager wordt en je flink wat geld bespaart. Het is uiteindelijk het risico dat je neemt.

Het maandelijkse bedrag dat je terugbetaalt aan de geldverstrekker bestaat uit het aflossingsbedrag + de variabele rente.

#4: Hypotheeklening

Een vierde vorm van vastgoedfinanciering is de welbekende hypotheeklening. Bij dit type lening kies je ervoor om onroerend goed als onderpand van de lening op te nemen. Deze vorm van een lening is bijvoorbeeld mogelijk wanneer je investeert in een woonhuis of appartement.

Het verschil met een bulletkrediet is dat je bij een hypotheeklening wel gewoon iedere maand een gedeelte van het geleende kapitaal aflost. En dan daar bovenop nog eens het rentebedrag. Het voordeel van een hypotheeklening is dan wel weer dat dit vaak een flink bedrag kan zijn. Dit heeft alles te maken met de potentiële waarde van het onderpand.

Uiteindelijk heb je bij al deze typen leningen de mogelijkheid om verschillende banken langs te lopen. Zo ontdek je al snel wie de beste voorwaarden te bieden heeft. Ga nooit te snel akkoord met de voorwaarden van één geldverstrekker.

#5: Immotokens

Een laatste optie van vastgoedfinanciering die we zeker niet over het hoofd mogen zien, is investeren in Immotokens. Deze innovatieve werkwijze bestaat pas sinds kort. Hierdoor ben je automatisch een van de eersten die er gebruik van gaat maken.

Immotokens zijn een digitale representatie van fysieke vastgoedpanden. Middels de blockchain is vastgelegd dat Immotokens het (gedeeltelijke) eigenaarschap van een vastgoedpand vertegenwoordigen. Dit betekent dan meteen ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over het ‘gedoe’ rondom een vastgoedinvestering. Het enige wat je namelijk hoeft te doen, is investeren in de Immotokens.

Investeren in Immotokens is bijvoorbeeld al mogelijk vanaf €50. Hierdoor hoef je helemaal geen geld te lenen, maar doe je gewoon een beroep op je huidige kapitaal. Tegelijkertijd ontvang je wel gewoon huuropbrengsten en is er sprake van waardevermeerdering van jouw Immotoken. Dit alles in proportie tot het gedeelte van een specifiek pand waar jij nu de (mede-)eigenaar van bent.

Wil je dus gewoon met je eigen geld aan de slag gaan, zonder te werken met ingewikkelde vastgoedfinancieringen? Ontdek dan vandaag nog wat Immotokens je te bieden hebben. De vele voordelen van deze werkwijze spreken voor zich. Het is met de dag een populairdere opties aan het worden!

 

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.